BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 22 July 2011

bila hari jadi haru biru=.=!

ok.....

pas turun je dari bas.....family aq da tggu aq kat stesen...ngeh2:)

jap2...nk tunjuk bas dy  cm ne(promot lak=.=!)

haaa...nilah bas yang saya naik..hehe....

ok...sambung blek...maka....betapa gumbiranya hati ini....rasa blek kampung.....ececeh.......

tapi mengenangkan asignment+exam.....maka aq rasa aq tak mampu untuk bersuka ria panjang...huhu...rasa sedih di hati....BUT!....its ok...xla rasa aq trox smpy tak leh kuar kan..hehe...




we gonna skip a few days......aq nk cter pasal aq kuar tgk wayang.......haaaa....aq kuar tgk wayang ngn shahrul.......act lagi ramai yang dtang..last2..huhu...aq ngn dy je...apa pon...ktorang tgk harry potter...(3D)----->mahal seyh=OO=..huhu........






                                   wooot....tp still bes k...adala aq kuar ngn fadhlullah n kwn shahrul..fataah..kot..huhu...sory.......

mostly cuti aq....wt assignment la...huhu...maybe korang pon sama cm aq kn..huhu...n nasihat....blek kuantan tros beli tket bas tok raya..tkot x dpt tket lak..huhu..





dada...

Thursday, 14 July 2011

mood:holiday(agaknye kot=.=)

assalamualaikum!

haha...ary ni jumaat!esok aku balik..hehe...

TAPI!

mengenangkan assignment yang melambak+homewokr n tutor..aduyai...kejap jela holiday aq..huhu....naik cuti jee ada test lek..huhu...kesian kat ORANG uh...maap lah yee..x sempat balas msj n call....busy memanjang saja..huhu...

COPP.....!!!!!
                                                       ni yang jeles pasal umair ni!....+.+.....mentang2 nga cuti...maka beliau pun pergi la bersiar2 di sekitar melbourne uh...melihatkan gambar2 yang dipos melalui iphone baru beliau ....semakin cemburulah diriku ini...huk2....


                                                          mai....lek msia nnty bawakkan aq kanggaroo^^

ok2..thats it...makin lama aq celoteh pasal dia..makin aq sakit aty lak..hehe=)


SECOND!

                               balik nanti,  banyak benda aq nak beli...huhuhu....beg.....beg aq da koyak daa...huhu...aq pon tak athu macammana beg uh bole koyak...huhu...dua minggu ni aq menggalas beg uh dengan rasa bantal(tak malu)...huhu...n tpaksalah meminjam beg nasharuddin...thx btw!..luv u!hehe.....pas uh aq nak beli seluar=baju nk g kuliah...agak kurang baju separa kasual tok g kuliah...xpe2....rezeki baru turun(yhank kjaan pahang)ngee=)......


THIRD!

                              sory madam nai(lectrer bell 313)kerana saya sentiasa menyusahkan anda.....huhu...pasal artikel nasi lemak tu...saya janji akan membuat dengan sehabis baik...
(insyaallah)...hehe

                                                         sebenarnya aq mmg agak rasa sentiasa rasa bsalah ngan madam nai...kerana...aq agak la slalu x wat keje dia....bkn aq x buat semua...adala jugak yang aq sentuh....xla buku module bell uh virgin sentiasa...da kne rogol gak la..haha...jangan pikir lain...alasan aq x brapa fokus tym bell 313 uh kerana aq trlebih fokus pada sbjek core y totally lg payah(bell 313 pn payah)___(huhu)..kerana bnyk assignment juga antara sebab aq x brapa nk amik kesah sngt pasal bell...huhu...sy janji....akan ubah prangai bila balik cuti nanti..i promise!..hheeehee..

FortTH!(to all F'ans)

                                saya nak mintak maap kalu ada wat salah ngn korang sume....kalu saya ada wt pkara yang menjengkelkan awk...kalu sy ada wt awk benci saya...sy mintak maap...halalkan segala apa y saya amik scara sngaja or x sengaja....jangan pelik lak!...takot kalu nek bas esok saya eksiden ke...huhu...so mintak maap awl2 dlu..huhu....



LaST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



mom dad,,,im coming home tmorrow...mama...masak la sedap tok saya k...heheh...ayah lak...hehe...cm biasala.....sy nak g shopping....nk mintak ongkos lebih sikit k...hehe...bas mahu gerak ke IM5 ni...tunggu pos baru naik k..hehe

Tuesday, 12 July 2011

Eh..siAlLAh!..PuiIH...ApaAKAh!!!???

                                                 ha.....sapa da tgk kl gangster????angkat tgn!...act aq lom tgk pon....haha....kalu ada masa pon aq malas nak tgk.............tak taw nape....tapi aq kalu filem shamsul ni tak bapa nak ngam sangat la.....uhhuhuhhuhu......sory2........jangan saman aq ....huhu  ><!

                                                       saya suka tgk harry potter (:


sbenarnya nk celoteh pasal xtvt aq sempena cuti mohor UiTM satu malaysia ni... :)..haha...

                                                cerita bermula...dengan satu call...ehhhh...jap2....xda kene mengena ngn tajukkan?????haish...apa la aq ni..huhu=.=!.....tp inilah aq..haha...yang suka melalut tak tentu pasal..ngeh3....

                                           sambung cerita......
melalui watak pakcu(pakcik paling bongsu)
                            !
                            !
                            !______!>>>




PakCu:    nak balik nanti mama suro beli tiket awal2....nanti xda tiket balik...pakcu xda...pakcu da nak pegi belayar ni.......

Aq:  ala...lama lagi kan???=.=!

PakCu:  mana la pak cu taw..ko yang nak cuti....bukan pakcu....

AQ:b  betol gak..ngeh3....

PakCu:  ha...bila nk peginye ni????

Aq:  ha....essokla...tak pon pakcu yang belikan...NGEE><!

pakCu:  aaaaaaahhhhh.....XDE2!...mengada2...

haaaaa...start dari peristiwa itu....maka bermula la cerita nakk balik ni...soo...start la post cakap...."counting days...wink2".......

"  5 days left  "
"  4 days left  "
macam2 lagila....
nak meluat pon payah...sbb kita pon nga spirit nak balik kan???
haha



so..banyak la...erm...xtvt cuti ni nak aq buat.....aq pon suka2 la...mengira2 hari nak balik.....


                                                                   TAPI!




disebabkan exam,...maka aq tpaksala lpekan sume xtvt uh.....waaaaa...cuti suda bknn cuti lagi...huhu :(








foot note:keciwa gilak!

Saturday, 2 July 2011

setelah sekian lama....

haaaaaaa...nk tw apa cerita setelah sekian lama ni???haaa...semuanya bermula.....

                                                  "pada suatu hari...."-------------------------eh2..perlu ke semua cerita bermula dengan perkataan satu hari?????haaa...ntahla...hehe...sejak dulu aq dsogokkan dengan kisah fairytail y pada masa kini aku anggap merepek meraban saja....bkn nk kondem k...=.=!...n bukan nk kata yang aq ni x penah  dengar cerita asal usul rasullullah ke...para sahabat ke...kisah cerita islamik ke....ada...bukan nya xda...


                                           ishk....lalut melalut lak..huhu....huhu...sbenarnya nak cerita pasal hari2 aq selama kt uitm  ni.....sejakminggu pertam ni..aq da dilambakkan dengan assignment yang begitu mencabar minda dan tahap kelelakian aq untuk terus bertahan dan berjuang untuk menyiapkannya...haha

                                         
                                              setelah seminggu berhempas pulas....akhirnya aq berjaya juga menyiapkan hampir separuh kerja yang menjadi taanggungjawab aku untuk menyiapkannya..haha....
                                   antara yang perlu aq siapkan dalam mggu ni juga(antara 21/6-3/7)adalah kerja sir aiman...(sir jangan marah kat saya...tiada niat saya untuk mengutuk(>.<)TAKOT GAK LEPAS INSIDEN Y HOT ITU BERLAKU..huhu..lpekanlah...balik pada cerita...aq pon siapkan la mcm biasa..berhempas pulas wt MLA n APA citation style...buku punya tebal aq selak...n mcm2 lagilah..hhahha(bajet je uh)

                                                     aq siapkan n siapkan sampai la siap..haha(xda makna)...maka sampai la date y dtunggu2 utk menghantar...sekali dia selak...coretan dakwat merah mula menari2 di atasnya...hhahh..aq pnyelah tkejotnye////slama ni aq ingat keje aq da bgos da...rupanya x............................................................................


huhu..xpala...
maka dengan harapn sir aiman terima ngn  keje   umh aq..RUPA2..dy x trima..huhu..sedih la...tp ad ramai je y kne wt blk..haha...padan muke korang sume(classmate aq lar..haha)...tp itulah yang sentiasa berlaku di universiti ini..uhuhu...aq rasa aq agak cltre shock la kat sni...bkn cara blaja la...tp pasal assignment uh...yela ...selama ni mana ada(kat skola),,,mana ada cikgu bagi masa banyak sngt tok siapkan keje kan???haaaa.....tu la yang aq tkejot uh...hoho.....


                                                  apa-apa pun...aq kne wt gak sume assignment uh..huhu..bnyak nk mati..tp  
                                                  masih mampu untuk aku siapkan...kot~~~haha..insyaallah..dala...kelas da nk start...tata...:D

Wednesday, 15 June 2011

TERIMA KASIH QUTAIBAH

As-salam..
Terakhir-akhirnya sy ingin mnghembuskan nafas lega krana sy telah dkurniakan cahaya hidung ( kawan ) yang baik2 gile babeng. Interpretasi sy tehadap ksukaran mnncari kawan ditolak dengan kasar bgitu shaja. Memang tak sngka lah. Dan bnyak kenangan payau semasa minggu MDS. Sungguhpun begitu,disitulah timbulnya bibit-bibit hubungan persahabatan yang kian berkembang sehingga sukar dibendung. Dengan bangganya sy mgumumkan bhawa sy ada ( deng deng deng deng deng deng) 4 orang kawan ! (bangge gila la konon). Setakat 4 pon da kecoh. Lantak sy lah ! Tanpa mmbuang masa. sy mempersembahkan :)

(ikut nama pesbook)
ABANG LONG : HABIBULLAH SAHAROM 
ABG NGAH : NASH KUBINASHI
ABG UDA : SYAHMI FARHAN
ABG ANDAK : ZEEQ ZAHARY
(tak pe, i rela jadi pling bongsu :P)

Tidak dilupakan juga teman2 suka happy sedih sad !

first ranking milik KHAIRUL AZWA SYAFIQQAI QAIYUMMOHAMAD IBRAHIM MD NOH,RIYADHTHUSOLLEHAN KHAIRULFUAADJUHANA JAZULI ( ikut nama pesbook ) 
maaflah, mmg cume ada satu 'place' je :)

Dan dan dan dan..
teman sentiasa di hati mahupun di jiwa lagi benak ;D
<3 NOR AMEELYNA ZAINI <3 ( bukan nama sebenar :P)
identiti beliau dirahsiakan atas faktor-faktor keslamatan (sebarang kesulitan amat sy kesali)
tekan butang ' like'  di bawah ni sahaja jika anda mnyampah (kalau boleh lah.HAHA!)     
[ LIKE ]

ooh ya! sy hampir terlupa pd 'tulang blakang' yg selama ini mmbntu sy mncari kawan2 baru.
Tahniah diucapkan kpada 'tulang belakang' sy iaitu :

JARI TELUNJUK KAKI BELAH KIRI (ala yg kuku x de tu gara-gara 'corner' tak jadi :P)
jari yg terlibat ni telah berusaha menarik tumpuan org ramai sekali gus berjaya menimbulkan persolan yg berjuntai-juntai di kotak fikiran siswa-siswa dan ermmm, siswi? tak payahlah (point takut bini. HAHA!). Secara tidak langsung, setiap insan yg berjalan sebela sy akn mulakan perbualan (  mmg bosan kan asyik tnye pasal kaki je ). Namun, sy tetap bersyukur! sekurang kurangnya ada yang prihatin dalam kalangn kita :). Dan dalm kalangan itu juga akhirnya ada yg terpaut hati untuk mnjadi kwan baik sy.Alhamdulillah;) Skg kami hidup bahgia di samping 'mall' yg tersayang!( tak boleh belah. HEHE!) 

Sampai disini sahaja coretan sy. 'Feedback' anda sy dahului dengan ucapan terima kasih !:)

MAJULAH SUKAN UNTUK UiTM

YANG BENAR,
MUHD QUTAIBAH BIN ABD AZIZ
(TIMBALAN GEDIK-GEDIK SE-UiTM)


                                                                                terima kasih buat kwn2  saya di uitm y sentiasa mmbuat saya gembira walaupun sekarang saya dalam keadaan y terlalu menghimpit...kepada insan2 yang lain juga..kwn2 classmate..tq...EEE  nak nangis la..hehe..tak taw nape...but this is true from my heart..dala..nak nangis dulu..huhu..tata=)

Tuesday, 14 June 2011

bandar mati...='(

                                          haaaaaahhhhh...baru nak masuk seminggu duduk kat indera mahkota 5(IM5)...maca2 perasaan da ada kat dalam aty aq..pada pendapat aq...x kesa la uitm nak campak mana...tapii kalu bole uh tempat yang proper sket la...dah2...xnk komen banyak pasal admin ni..kang kene band plak...da ada kes da...so kene aty2 tym tulis blog ni..huhu...biar jela...

                                                     nak jugak la cter pasal life kat tempat baru ni...haaa..ni part yang tak bez ni....lallalalalalalalalalalalalala

ISNIN 
pagi2 bangun da kantoi subuh...alamak...bgn je da kol 6.45..punye tekujat bgn..apa lagi aq pon tarik tuala tak kejut sesapa terus mandi..lantak la budak yang lain..huhu...think bout urself fist k...haha..
ya allah...thank god aq dapat nek bas...haha..kalu tak..mati kutu aq nk tggu bas lain...dala  kelas strt kol 8 pg....
bila sampai sekilau..dlmm kol 7.35 kot...sampai je sana aq da kematu da...x tw nk buat apa..
nasib bek nasharudin ada...bekfast+lunch ngn dy...aq kalu bole nk elak mkn kt IM5 sebab mahal gila @#$%..siyes aq tak tipu bhaii...hhuhu...

cjup la aq komen tok fist day je...haha...juz nk luah sikit parasaan...tapi xnk sampai melampau..haaaa.ni yang nak bann dak batch sendiri  ni..huhu...ada la pasal budak pmpuan ni yang kutuk lctrer kt blog...satu kampus kot kecoh..huhu....haa..nasiahat aq...jgn la nak frank sangat kalu  nk tulis blog ni...yela..ada orang pernah cakap kat aku yang berlakujujur ni sebenarnya baik bagi kita,tapi sakit untuk diterima oleh orang lain...paham tak???laa....x paham lagi..maksunya..untuk berkata tentang keburukan seseorang adalah baik pada kita dengan niat untuk melihat dia berubah..tapi terlalu sakit untuk ditelan oleh orang itu walaupun dia sedar tentang perkara itu..
                                                     sebenarnya perkara ini pernah berlaku kat aq masa aq ckp kt zieqry..maafkan aq zieqry..tapi untuk kebaikan ko jgk...dala..kisah lama jgn dibuka lagi..huhu..
                    
                                                            ok la ...smpai sini dulu..nak msok klas ni..hehe=)


Saturday, 11 June 2011

weekend k=)

urmm...hari ni aq da start wat assignment yang melambak tahap gaban kot...not that banyk sngt..tapi tarikh nak anta uh dekat2 menyebabkan aq susah nk tumpukan yang mana satu...sekarang ni aq sebok cari maklumat pasal orang negrito,senoi, n proto malays..haha...mesti korang tanya kn apa bende uh???...actly...kita semua(pure orang melayu) datang daripada salah satu kaum di atas...jangan terkejut...tapi ini semua realiti..realiti menunjukkan bahawa sejarah itu mempunyai kaitan yang rapat dengan kita semua..ibarat irama dan lagu...mana seronok kalau ada lagu tapi xda irama atau sebaliknya kn???haaa...pikirkanlah_=)...selama ni kita selalu bangga dengan apa yang kita da...kekayaan-kuasa-jalinan persaudaraan dari orang yang terhormat-bangga dengan salasilah keluarga dari golongan bangsawan dan sebagainya...

                                         satu persoalan...pernah tak kita terpikir bahawa mungkin nenek moyang kita dari golongan senoi-proto malay-negrito???dan mungkin mereka pernah bersua muka atau bermukim di satu petempatan yang sama???sekarang kita boleh tengok betapa berpecahnya melayu mengikut kumpulan ayau negeri...semangat assabiyyah yang sangat kuat...


                                            panjang pula aku celoteh pasal siapa diri kita ni kan???mesti korang bosan..haha=)aku paham...sejaarah ibarat bedtime story buat kita semua..haha...aku pon..=)

                                           inilah yang aku harus cari untuk hujung minggu ni...sejarah-sejarah-sejarah...dulu rasa muak dengan fakta sejarah yang dipaksa masuk oleh cikgu2...korang pon kan??jangan nak tipula...haha..
kadang-kadang aku rasa sengsorang je kat kuantan dulu..yela..kalu kat maktab dulu aq ni havoc gler nkn 'klik-klik' ku..haha...hazim-kimi-aiman-fattah fazel-ibnu sufi-izwan ismail adalah antara orang yang selalu bersama dengan aku..=)..tapi sekarang aku agak banyak suka pencil diri..malas nak ambik taw sangat ngn hal2 luar ni...orang cakap tak baik kan kalu sombing macam ni???tapi aku tk sombong..jus mintak privacy utk sesuaikan diri sendiri..haaa...jangan salah anggap k..hee=)

                                             urm...esok aq da lene pindah d IM5(indera mahkota 5)somewhre in kuantan...theres a cnflict between da seniors(part 3 law fndation) ngn administrtion..malas nak amik taw da...so ynag mcm jadi mangsa kitorangla...(part 1 law stdnt)..nk wat cm mana ..theres always a siver lining rite???

                                              lagi satu pasal ujung mggu ni..orang biasa g kuar...ECM-megamall-kuantan parade-macam2 la...tapi aku lak terperuk kat sini...haha...xda duit da...(baru tadi pas call mummy mintak bank in duit..)haha...i hope tht my parents x kesa..haha..siyes skang ni duit aku tinggal RM50 jee..x tipu bhaiii...bole ke srvive cm ni??hhuuhuuu...doa jela aq tak kebulur..(=o=)!....

                                                      so...sampai sini je dulu...banyak lak nak celoteh..haha..









                                                                                                                                    actlly nk solat asar=)