BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 15 June 2011

TERIMA KASIH QUTAIBAH

As-salam..
Terakhir-akhirnya sy ingin mnghembuskan nafas lega krana sy telah dkurniakan cahaya hidung ( kawan ) yang baik2 gile babeng. Interpretasi sy tehadap ksukaran mnncari kawan ditolak dengan kasar bgitu shaja. Memang tak sngka lah. Dan bnyak kenangan payau semasa minggu MDS. Sungguhpun begitu,disitulah timbulnya bibit-bibit hubungan persahabatan yang kian berkembang sehingga sukar dibendung. Dengan bangganya sy mgumumkan bhawa sy ada ( deng deng deng deng deng deng) 4 orang kawan ! (bangge gila la konon). Setakat 4 pon da kecoh. Lantak sy lah ! Tanpa mmbuang masa. sy mempersembahkan :)

(ikut nama pesbook)
ABANG LONG : HABIBULLAH SAHAROM 
ABG NGAH : NASH KUBINASHI
ABG UDA : SYAHMI FARHAN
ABG ANDAK : ZEEQ ZAHARY
(tak pe, i rela jadi pling bongsu :P)

Tidak dilupakan juga teman2 suka happy sedih sad !

first ranking milik KHAIRUL AZWA SYAFIQQAI QAIYUMMOHAMAD IBRAHIM MD NOH,RIYADHTHUSOLLEHAN KHAIRULFUAADJUHANA JAZULI ( ikut nama pesbook ) 
maaflah, mmg cume ada satu 'place' je :)

Dan dan dan dan..
teman sentiasa di hati mahupun di jiwa lagi benak ;D
<3 NOR AMEELYNA ZAINI <3 ( bukan nama sebenar :P)
identiti beliau dirahsiakan atas faktor-faktor keslamatan (sebarang kesulitan amat sy kesali)
tekan butang ' like'  di bawah ni sahaja jika anda mnyampah (kalau boleh lah.HAHA!)     
[ LIKE ]

ooh ya! sy hampir terlupa pd 'tulang blakang' yg selama ini mmbntu sy mncari kawan2 baru.
Tahniah diucapkan kpada 'tulang belakang' sy iaitu :

JARI TELUNJUK KAKI BELAH KIRI (ala yg kuku x de tu gara-gara 'corner' tak jadi :P)
jari yg terlibat ni telah berusaha menarik tumpuan org ramai sekali gus berjaya menimbulkan persolan yg berjuntai-juntai di kotak fikiran siswa-siswa dan ermmm, siswi? tak payahlah (point takut bini. HAHA!). Secara tidak langsung, setiap insan yg berjalan sebela sy akn mulakan perbualan (  mmg bosan kan asyik tnye pasal kaki je ). Namun, sy tetap bersyukur! sekurang kurangnya ada yang prihatin dalam kalangn kita :). Dan dalm kalangan itu juga akhirnya ada yg terpaut hati untuk mnjadi kwan baik sy.Alhamdulillah;) Skg kami hidup bahgia di samping 'mall' yg tersayang!( tak boleh belah. HEHE!) 

Sampai disini sahaja coretan sy. 'Feedback' anda sy dahului dengan ucapan terima kasih !:)

MAJULAH SUKAN UNTUK UiTM

YANG BENAR,
MUHD QUTAIBAH BIN ABD AZIZ
(TIMBALAN GEDIK-GEDIK SE-UiTM)


                                                                                terima kasih buat kwn2  saya di uitm y sentiasa mmbuat saya gembira walaupun sekarang saya dalam keadaan y terlalu menghimpit...kepada insan2 yang lain juga..kwn2 classmate..tq...EEE  nak nangis la..hehe..tak taw nape...but this is true from my heart..dala..nak nangis dulu..huhu..tata=)

Tuesday, 14 June 2011

bandar mati...='(

                                          haaaaaahhhhh...baru nak masuk seminggu duduk kat indera mahkota 5(IM5)...maca2 perasaan da ada kat dalam aty aq..pada pendapat aq...x kesa la uitm nak campak mana...tapii kalu bole uh tempat yang proper sket la...dah2...xnk komen banyak pasal admin ni..kang kene band plak...da ada kes da...so kene aty2 tym tulis blog ni..huhu...biar jela...

                                                     nak jugak la cter pasal life kat tempat baru ni...haaa..ni part yang tak bez ni....lallalalalalalalalalalalalala

ISNIN 
pagi2 bangun da kantoi subuh...alamak...bgn je da kol 6.45..punye tekujat bgn..apa lagi aq pon tarik tuala tak kejut sesapa terus mandi..lantak la budak yang lain..huhu...think bout urself fist k...haha..
ya allah...thank god aq dapat nek bas...haha..kalu tak..mati kutu aq nk tggu bas lain...dala  kelas strt kol 8 pg....
bila sampai sekilau..dlmm kol 7.35 kot...sampai je sana aq da kematu da...x tw nk buat apa..
nasib bek nasharudin ada...bekfast+lunch ngn dy...aq kalu bole nk elak mkn kt IM5 sebab mahal gila @#$%..siyes aq tak tipu bhaii...hhuhu...

cjup la aq komen tok fist day je...haha...juz nk luah sikit parasaan...tapi xnk sampai melampau..haaaa.ni yang nak bann dak batch sendiri  ni..huhu...ada la pasal budak pmpuan ni yang kutuk lctrer kt blog...satu kampus kot kecoh..huhu....haa..nasiahat aq...jgn la nak frank sangat kalu  nk tulis blog ni...yela..ada orang pernah cakap kat aku yang berlakujujur ni sebenarnya baik bagi kita,tapi sakit untuk diterima oleh orang lain...paham tak???laa....x paham lagi..maksunya..untuk berkata tentang keburukan seseorang adalah baik pada kita dengan niat untuk melihat dia berubah..tapi terlalu sakit untuk ditelan oleh orang itu walaupun dia sedar tentang perkara itu..
                                                     sebenarnya perkara ini pernah berlaku kat aq masa aq ckp kt zieqry..maafkan aq zieqry..tapi untuk kebaikan ko jgk...dala..kisah lama jgn dibuka lagi..huhu..
                    
                                                            ok la ...smpai sini dulu..nak msok klas ni..hehe=)


Saturday, 11 June 2011

weekend k=)

urmm...hari ni aq da start wat assignment yang melambak tahap gaban kot...not that banyk sngt..tapi tarikh nak anta uh dekat2 menyebabkan aq susah nk tumpukan yang mana satu...sekarang ni aq sebok cari maklumat pasal orang negrito,senoi, n proto malays..haha...mesti korang tanya kn apa bende uh???...actly...kita semua(pure orang melayu) datang daripada salah satu kaum di atas...jangan terkejut...tapi ini semua realiti..realiti menunjukkan bahawa sejarah itu mempunyai kaitan yang rapat dengan kita semua..ibarat irama dan lagu...mana seronok kalau ada lagu tapi xda irama atau sebaliknya kn???haaa...pikirkanlah_=)...selama ni kita selalu bangga dengan apa yang kita da...kekayaan-kuasa-jalinan persaudaraan dari orang yang terhormat-bangga dengan salasilah keluarga dari golongan bangsawan dan sebagainya...

                                         satu persoalan...pernah tak kita terpikir bahawa mungkin nenek moyang kita dari golongan senoi-proto malay-negrito???dan mungkin mereka pernah bersua muka atau bermukim di satu petempatan yang sama???sekarang kita boleh tengok betapa berpecahnya melayu mengikut kumpulan ayau negeri...semangat assabiyyah yang sangat kuat...


                                            panjang pula aku celoteh pasal siapa diri kita ni kan???mesti korang bosan..haha=)aku paham...sejaarah ibarat bedtime story buat kita semua..haha...aku pon..=)

                                           inilah yang aku harus cari untuk hujung minggu ni...sejarah-sejarah-sejarah...dulu rasa muak dengan fakta sejarah yang dipaksa masuk oleh cikgu2...korang pon kan??jangan nak tipula...haha..
kadang-kadang aku rasa sengsorang je kat kuantan dulu..yela..kalu kat maktab dulu aq ni havoc gler nkn 'klik-klik' ku..haha...hazim-kimi-aiman-fattah fazel-ibnu sufi-izwan ismail adalah antara orang yang selalu bersama dengan aku..=)..tapi sekarang aku agak banyak suka pencil diri..malas nak ambik taw sangat ngn hal2 luar ni...orang cakap tak baik kan kalu sombing macam ni???tapi aku tk sombong..jus mintak privacy utk sesuaikan diri sendiri..haaa...jangan salah anggap k..hee=)

                                             urm...esok aq da lene pindah d IM5(indera mahkota 5)somewhre in kuantan...theres a cnflict between da seniors(part 3 law fndation) ngn administrtion..malas nak amik taw da...so ynag mcm jadi mangsa kitorangla...(part 1 law stdnt)..nk wat cm mana ..theres always a siver lining rite???

                                              lagi satu pasal ujung mggu ni..orang biasa g kuar...ECM-megamall-kuantan parade-macam2 la...tapi aku lak terperuk kat sini...haha...xda duit da...(baru tadi pas call mummy mintak bank in duit..)haha...i hope tht my parents x kesa..haha..siyes skang ni duit aku tinggal RM50 jee..x tipu bhaiii...bole ke srvive cm ni??hhuuhuuu...doa jela aq tak kebulur..(=o=)!....

                                                      so...sampai sini je dulu...banyak lak nak celoteh..haha..









                                                                                                                                    actlly nk solat asar=)

Thursday, 9 June 2011

introduction jee dulu=)

hai=)
                    ini adalah post yang pertama dari aku setelah bergelar seorang siswa yang menuntut di sebuah universiti..ramai yang suroh aku buat blog ni lepas masing2 da jauh..



ok..begin the story..tp aq nk buat flashback dulu..ramai yang tanya aku macam mana kat kuantan..hurm..bagi aku biasa je..al maklum,dari tingkatan satu dah duduk asrama mengajar aku untuk menjadi tabah sebagai seorang yang sentiasa berdikari dan matang dalam membuat keputusan tanpa melibatkan mak bapak yang jauh di rumah..nak tahu aku sekarang dekat mana???haaaa..aku sekarang sedang menuntut di UiTM Kampus Remaja (kuantan)..program apa???dalam program asasi undang2..insyaallah..bakal melanjutkan pelajaran dalam program ijazah tahun depan..nak kata result aku cemerlang tak jugak tapi nk kata teruk pon tak jugak..so kira tengah2 la..haha=)..alhamdulillah,,tuhan sentiasa membarikan yang terbaik buat hambanya..

                                   
                                 ok..sekarang kan aku rasa macam aku rindu sangat kenangan kt serting..haa..taw x                                                                   serting tu kt mana???serting tu dekat duniala..haha..xdala..serting tu terletak di negeri sembilan..ada yang pernah dengar negeri sembilan tu kat mana???rasa macam ramai yang tak tahu..huhu..ala..aku dulu dak ex-mrsm..mrsm sertingla katakan..LOL..haha..tapi walau sepahit manapun aku kat serting tu.tetap ada kenangan manis yang akan aku simpan sampai bila..ada jugak yang kenangan pahit yang maybe sampai mati aq simpan..huu..tp x la nk kongsi kat sini kot..haaaa..




                                 kat sini jugak aku nak sebut beberapa nama yang sentiasa berada di samping aq selama ini terutama sekali:
                             ayah:Abd Jalil b Awang 
                                                          mama:Nora binti Ismail
sebab mama n ayah dah susah payah anta g UiTM..haha..n jaga dari kecik sampy la da besar..juz lom kawen..haha                                                        
                                                              my lil bro n sis:Nurhaziana n Amirul Hakim
sebab paham mood aku kat umah..haha..kejot subuh sampy pintu nk roboh..LOL..


to my best frens;


    nurfarahin mohd nor-ibnu sufi hasan-hazim-aiman azizi-hakimi-fattah fazel-nurafifa huda-khadijah pairit-wan nor amira-izwan ismail-farid desa-izzat alaudin-hafiz aziz-nurul mohd farid-siti nadia-siti aisyah-




rasa..sampai sini dulu kot..nak solat jumaat..haha..=)